Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης

Ο σημερινός πρόεδρος ενός από τα σημαντικότερα Ιδρύματα της Χώρας μας


Ο πρόεδρος του Ευγενιδείου Ιδρύματος , ο εφοπλιστής Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης, βρίσκεται στο τιμόνι ενός από τα σημαντικότερα ιδρύματα που διαθέτει η χώρα μας. Τον φιλοξενούμε στο «Respect Greece», καθώς η προσφορά του συγκεκριμένου ιδρύματος στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση είναι τεράστια.

Το ψηφιακό πλανητάριο, που κάθε χρόνο επισκέπτονται περισσότεροι από 250.000 επισκέπτες τον χρόνο, άνοιξε τον τεράστιο θόλο του για το κοινό, το Νοέμβριο του 2003 και αποτελεί ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο, αριστούργημα αισθητικής και τεχνολογίας. Ο ίδιος πιστεύει ότι το σημαντικότερο έργο του ιδρύματος προκύπτει εκτός του χώρου του Ευγενιδείου, καθώς από το 1954 έως σήμερα έχει προσφέρει περισσότερα από 43.000.000 εκατομμύρια βιβλία, είναι υπεύθυνο για τις εκδόσεις των ναυτικών ακαδημιών και στηρίζει με πολύ μεγάλα ποσά υποτροφίες για φοιτητές που αρίστευσαν στο Πολυτεχνείο, αλλά και σε παιδιά που ζουν σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας όπως η Θράκη, η Ορεστιάδα, αλλά και το Διδυμότειχο όπου το σχολείο φέρνει το όνομα του Ευγένιου Ευγενίδη.

Ο εφοπλιστής Λεωνίδας Ευγενίδης εκτιμά ότι μόνο μέσω της παιδείας ο Έλληνας μπορεί να διεκδικήσει την χαμένη του αξιοπρέπεια. Είναι πεπεισμένος, ότι οι αποτυχίες στην δική του ζωή, απετέλεσαν αφορμή για μεγαλύτερες διεκδικήσεις, αλλά και γιατί οι μεγάλες «πτώσεις» μας δίνουν το δικαίωμα να απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό τον θρίαμβο που ακολουθεί.

«Καλύτερα από το να ζεις μια μάταιη ζωή, να δώσεις έναν μάταιο αγώνα» δηλώνει, καθώς, η καθήλωση για τον ίδιον, είναι αυτό που εξορκίζει με την στάση της ζωής του και τις επιχειρηματικές του επιλογές.

Είναι βέβαιος ότι οι περισσότεροι που χτυπήθηκαν ανελέητα από την κρίση ήταν οι μεσαίοι επιχειρηματίες, άνθρωποι που φρόντιζαν όλη τους την ζωή να ζούνε αξιοπρεπώς κατέρρευσαν και αυτό ως εξέλιξη το θεωρεί τραγικό.

Δηλώνει με έμφαση ότι θεωρεί κατάρα να επενδύει κάποιος στην φτώχεια του άλλου.

Τα οράματά του: Πιστεύει ότι η νέα γενιά, που θ’ αναλάβει δράση μετά από εκείνον, να μπορέσει να κρατήσει το ίδρυμα Ευγενίδου, στην κορυφή της προσπάθειας, για να συμβάλλει έτσι ώστε τα Ελληνόπουλα να μάθουν στην Ελλάδα και να μείνουν στην Ελλάδα. Ακόμη και έναν άνθρωπο να βοηθήσουμε, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, θα είναι καλό για τον τόπο μας. Προσπαθούμε να δώσουμε στα νέα παιδιά ό,τι πιο αξιόλογο για ν’ ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών.

Ως επιχειρηματίας θωρεί ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που κράτησαν το κεφάλι έξω από το νερό στους δύσκολους καιρούς και οι άνθρωποι για να συνεχίσουν να το κάνουν τους αξίζει σεβασμός

Tο δικό του μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, επιμένοντας ότι αυτή η περίοδος μπορεί ν’ αποτελέσει μια χρυσή περίοδο που αν δουλέψουμε σκληρά μπορεί να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τα παιδιά μας και για τον τόπο μας.

Keep your friends close and the GREEKS closer. Sign up here »

For more information: info@respectgreece.com

Processing

processing

Success

Error

Confirm