Σταύρος Δράκος

Μεγάλη διάκριση για τον Έλληνα καρδιολόγο Σταύρο Δράκο.


Μεγάλη διάκριση και μεγάλη τιμή για τον ίδιο, τους δασκάλους του και την χώρα μας ,η ανάδειξη του γιατρού – καρδιολόγου, στους 27 επίλεκτους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ, Ακαδημαϊκός στο Nora Eccles Treadwell, διευθυντής στο πρόγραμμα καρδιακής Ανεπάρκειας, μεταμοσχεύσεων και Μηχανικής υποστήριξης Καρδιάς, παντρεμένος 26 χρόνια και πατέρας, μας προκαλεί αισθήματα απίστευτης περηφάνειας, καθώς μας εξήγησε ότι πρωτοπόρος στο ίδιο πανεπιστήμιο, σε προβλήματα μεταμοσχεύσεων καρδιάς υπήρξε ο καθηγητής Μουλόπουλος την δεκαετία του 1960!

Ο Έλληνας καθηγητής, ανακοινώνει τα τελευταία καλά νέα στο μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί την καρδιακή ανεπάρκεια και εξηγεί την τεράστια σε σημασία συμβολή, Ελλήνων γιατρών που δημιούργησαν «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου της Γιούτα, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ευαγγελισμού και του Ωνάσειου καρδιολογικού κέντρου.

Ο Σταύρος Δράκος κατατάχθηκε στο Forbes ως ένας από τους 27 καλύτερους καρδιολόγους στις ΗΠΑ. Η επιλογή έγινε μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου, που συνυπολογίζει το βιογραφικό, τις δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια, τις κριτικές ασθενών, την πορεία των νοσημάτων τους, τις εκθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών και τις κριτικές των συναδέλφων τους.

Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ξεκίνησε την μελέτη για την καρδιακή ανεπάρκεια και την μηχανική υποστήριξη καρδιάς ο καθηγητής Μουλόπουλος την δεκαετία του – 1960, στην συνέχεια ανέλαβε σκυτάλη ο καθηγητής Κράγιος, για να συνεχίσει ο κύριος Νάνας, τον οποίο και διαδέχθηκε ο κύριος Δράκος.

Σήμερα αποκαλύπτει τουλάχιστον σημαντικά στοιχεία που αφορούν στις αιτίες των καρδιαγγειακών προβλημάτων αλλά και στην τελευταία ανακάλυψη, η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει την αρχή του τέλους στο τεράστιο πρόβλημα των καρδιακών ανεπαρκειών.

Keep your friends close and the GREEKS closer. Sign up here »

For more information: info@respectgreece.com

Processing

processing

Success

Error

Confirm